0

Στηρίξτε κι εσείς την κοινή προσπάθεια ΕΛΛΕΤ, Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στο Παρίσι (CCHEL) & των Φίλων του στην Ελλάδα και του Δήμου Σαμοθράκης για την υλοποίηση των “Μονοπατιών Πολιτισμού” στην Σαμοθράκη…

Αγαπητοί φίλοι,

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο Παρίσι (CCHEL) και οι Φίλοι του στην Ελλάδα και ο Δήμος Σαμοθράκης υλοποιούμε το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Σαμοθράκη, ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί, πανέμορφο και με πανάρχαιο πολιτιστικό παρελθόν. Κύριος στόχος μας και προσδοκία των κατοίκων, η πατρίδα της Νίκης της Σαμοθράκης να αποτελέσει σημαντικό προορισμό περιπατητικού τουρισμού, φιλικού προς το περιβάλλον που θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, να μπορέσει η Σαμοθράκη να αναδείξει το σπάνιο φυσικό περιβάλλον και την μεγάλη πολιτιστική της κληρονομιά από τα αρχαία χρόνια, έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και όλων των λίγων, δραστήριων οργανώσεων και πολιτών του μικρού, παραμελημένου αλλά μοναδικού νησιού! Κι ακόμα, από το Παρίσι, το Σωματείο των Φίλων του Λούβρου στηρίζει την δράση μας, τονίζοντας την δυναμική της!

Όπως ίσως θυμάστε, η πρώτη μας προσπάθεια συλλογής πόρων πριν από ένα περίπου χρόνο, δεν καρποφόρησε, λόγω της δύσκαμπτης πλατφόρμας πληθοπορισμού (crowdfunding) που είχε επιλεγεί. Επανερχόμαστε λοιπόν τώρα, με ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον καθαρισμό, τη συντήρηση και σηματοδότηση ενός δικτύου 7 διαδρομών και απευθυνόμαστε άλλη μια φορά στο ενδιαφέρον και στη γενναιοδωρία σας. Ελπίζουμε πως θα επαναλάβετε την προσφορά σας, προτρέποντας και άλλους, γνωστούς και φίλους, να συμμετάσχουν σε αυτή την ευγενική κίνηση. Αυτή τη φορά κάθε ευρώ μετράει, αφού η νέα μας πλατφόρμα, μάς επιτρέπει να κρατήσουμε προς όφελος του έργου το ποσό που θα συγκεντρωθεί!

Με τη βοήθεια πολλών πιστεύουμε πως αυτή τη φορά θα επιτύχουμε!

Μπορείτε να στηρίξετε κι εσείς αυτή την προσπάθεια εφ’ όσον το επιθυμείτε, κάνοντας την προσφορά σας (από €10 έως…), μ’ έναν από τους παρακάτω τρόπους:

α/ στην πλατφόρμα πληθοπορισμού (crowdfunding) CHUFFED: https://chuffed.org/project/samothrace-walk-with-me

β/ στον λογαριασμό της ΕΛΛΕΤ: ALPHA BANK – IBAN GR 69 0140 1770 1770 0200 2000 045 αναφέροντας το όνομά σας και τη λέξη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

γ/ στον ειδικό λογαριασμό των Φίλων του CCHEL: EUROBANK (με την ένδειξη ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ) – ΙΒΑΝ GR54 02600260000960101788 282, αναφέροντας το όνομά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://samothracewalkwithme.com/, τη σελίδα Facebook https://www.facebook.com/SamothracePaths/ ή επικοινωνήστε με την ΕΛΛΕΤ (Κ. Στεμπίλη, 210 – 32 25 245 (εσωτ. 2 / sepi@ellinikietairia.gr).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την εμπιστοσύνη και τη γενναιοδωρία σας.

Λυδία Καρρά, Πρόεδρος
Κώστας Μ. Σταματόπουλος, Αντιπρόεδρος

Leave a comment