Πάτμος Posted Αύγουστος 30, 2012 by monopati

2

Η Πάτμος διαθέτει ένα πλούσιο πλέγμα παλαιών μονοπατιών που συνδέουν τους οικισμούς μεταξύ τους και με την Μονή, αλλά και τα πολλά καθίσματα και ερημητήρια.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτμου και τη συμμετοχή των σχολείων του νησιού, υλοποιεί το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού», με την επιλογή και σηματοδότηση μιας σειράς διαδρομών, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ομορφιές του νησιού.

Σημαντική έρευνα, και επαφές με ιστορικούς και λαογράφους, ξένους και ντόπιους, μας οδήγησαν στις πρώτες 7 διαδρομές. Τις σηματοδοτήσαμε – με άξονα το σεβασμό στο χώρο και επιλέγοντας φυσικά και ανθεκτικά υλικά – και σας προσκαλούμε να τις περπατήσετε.

 Επισκεφθείτε την Πάτμο και περπατήστε στα Μονοπάτια Πολιτισμού.

Ανακαλύψτε μ’ έναν τρόπο ξεχωριστό τη φύση και την ιστορία της.

Arrow 1 Σκάλα – Χώρα – Σκάλα

Arrow 2 Απορθιανός

Arrow 3 Αρχαιολογικός Χώρος Καστελλίου

Arrow 4 Χώρα – Γροίκος – Διακόφτι

Arrow 5 Χώρα – Κήποι – Ι.Μ. Ευαγγελισμού

Arrow 6 Σταυρός – Πρασόβουνο – Ψιλή Άμμος

Arrow 7 Βαγιά

Arrow 8 Χώρα – Προφήτης Ηλίας

Την μελέτη και υλοποίηση του προγράμματος στην Πάτμο ανέλαβε ο Φοίβος Τσαραβόπουλος.

Ευχαριστούμε θερμά: τον Δήμαρχο Πάτμου Γρηγόρη Στόικο, τα σχολεία της Πάτμου για την υιοθέτηση των μονοπατιών, την Δέσποινα Βακράτση για τις λαογραφικές πληροφορίες, τον Μιχάλη Δαλακούρα για την αμέριστη  βοήθειά του σε κάθε πλευρά του προγράμματος, την βυζαντινολόγο Anne McCabe για τις καίριες παρατηρήσεις της, την αρχιτέκτονα Δάφνη Μπέκετ για το προσωπικό της ενδιαφέρον, καθώς και τους Πάτμιους Γιώργο Μελιανό, Αντώνη Δήμα, Σπύρο Γιαμέο, Γιώργο Γαμπιεράκη και Μανώλη Παντελιό, που ο καθένας στον τομέα του συνέβαλαν ουσιαστικά στην υλοποίηση του έργου.

Ευχαριστούμε επίσης τις εταιρείες Astoria Travel, Blue Star Ferries, Moto Rent Express και Ξενοδοχείο Skala, για την υποστήριξη τους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην Πάτμο με την ευγενική χορηγία του Φωκίωνα Ποταμιάνου και της  οικογένειάς του.

2 Σχόλια

  • Wanda Benati June 10, 2013 at 11:22 am

    Wonderful! Even if I’ve been visiting Patmos several times since last 20 years,I ‘m always looking
    for new inspoiled corners to discover in my beloved island!
    I’ll be there again from june 18th to 30th, and I’ll follow some of the paths I’ve never done untile now.
    Thank you !
    Wanda

    Reply

  • Πάτμος: Τα μυστικά της Αποκάλυψης – Πρώτη Σελίδα December 18, 2015 at 5:27 pm

    […] Οι πιο δραστήριοι και εξερευνητικοί τύποι, θα ακολουθήσουν τα σηματοδοτημένα «Μονοπάτια Πολιτισμού» που σχεδίασε η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, δημιουργώντας ένα πλούσιο πλέγμα διαδρομών που συνδέουν τους οικισμούς του νησιού με την Μονή αλλά και τα «καθίσματα» και ερημητήρια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ιστορικές και λαογραφικές πληροφορίες. Δείτε τα επτά μονοπάτια εδώ.  […]

    Reply

Αφήστε ένα σχόλιο