0

Μια σημαντική συνάντηση για τα Μονοπάτια Πολιτισμού στον Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε στις 26 / 06 / 2013 στο Κωπηλατοδρόμιο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων Ν. Μάκρης, Μαραθώνα και Αγ. Στεφάνου που συμμετέχουν στα Μονοπάτια Πολιτισμού Μαραθώνα -στο πλαίσιο Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-  παρουσίασαν και συζήτησαν τις δράσεις τους. Η συνάντηση εργασίας οργανώθηκε από την κ. Ευαγγελία Αγγελίδου, γρ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής.

Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν πλήθος εντυπωσιακών δραστηριοτήτων, στο πεδίο και στην τάξη:

– Επισκέψεις στα μονοπάτια 1, 2, 4, με δραστηριότητες αναγνώρισης της τοπικής χλωρίδας και πανίδας, ασκήσεις προσανατολισμού, καταγραφή προβλημάτων κατά μήκος των μονοπατιών, κ.α.

Δημιουργία Video

Δημιουργία Blog

Οι μαθητές/τριες μικροί ξεναγοί. Μαθητές Γυμνασίου ξεναγούν μαθητές Δημοτικού στο μονοπάτι 1 Πευκοδάσος Σχινιά). Στη δράση αυτή οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες κρυμμένου θησαυρού στο δάσος, σε παιχνίδια και μικρές δραματοποιήσεις.

Δραστηριότητες στην τάξη: Επεξεργασία χάρτη περιοχής – δημιουργία χάρτη και αποτύπωση βασικών στοιχείων καθώς και διαδικτυακή έρευνα για αναζήτηση και επεξεργασία πληροφοριακού υλικού σχετικού με την περιοχή.

Οι εκπαιδευτικοί επισήμαναν ακόμα δυσκολίες και περιορισμούς, ενώ τόνισαν το ενδιαφέρον των παιδιών για το πρόγραμμα. Οι προτάσεις για το σχεδιασμό και την ανάληψη νέων δράσεων από το Φθινόπωρο ήταν πολλές και σημαντικές. Τις περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

 

Αφήστε ένα σχόλιο