Ορεινή Κορινθία-Ψάρι Posted Αύγουστος 10, 2012 by monopati

2

Στα μέσα Αυγούστου 2014 ολοκληρώθηκε η σηματοδότηση των Μονοπατιών Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων / Τοπική Κοινότητα Ψαρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Ψαριωτών Κορινθίας.

Το Ψάρι στην Ορεινή Κορινθία είναι ένα λιτό, ορεινό τοπίο με πλούσια ιστορία, από την αρχαιότητα ως σήμερα. Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του από τους Ναζί το 1944, το Ψάρι κατάφερε να ανακάμψει και βασισμένο στην πλούσια παράδοσή του, να συνεχίσει την πορεία του στο χρόνο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων / Τοπική Κοινότητα Ψαρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Ψαριωτών, υλοποιεί το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού», με την επιλογή και σηματοδότηση μιας σειράς διαδρομών, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει και να προστατεύσει το πανέμορφο ορεινό αγροτικό τοπίο με την παρθένα φύση και τους ιστορικούς αμπελώνες.

Arrow 1 «Άλικος Αμπελώνας» / Ψάρι – Άλικος Αμπελώνας – Ψάρι

Arrow 2 «Της Θεάς Ήρας» / Ψάρι – Άγιοι Θεόδωροι – Ψάρι

Arrow 3 «Σταυραετός» / Ψάρι–Σταυραετός–Αδριάνειο Υδραγωγείο–Ψάρι

Arrow 4 «Των Αισθήσεων» / Ψάρι – Γαβριάς – Προφ. Ηλίας – Ψάρι

Arrow 5 Ψάρι – Άγ. Γεώργιος Ασπρόκαμπου – βρύση Κάναλος – Ψάρι

Μελέτη & Υλοποίηση: Μιχάλης Αντύπας

Συντονισμός Προγράμματος: Κατερίνα Στεμπίλη

Ευχαριστούμε θερμά τους: Έλσα Σταματοπούλου, Γιάννη Σκούρτη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Ψαριωτών Κορινθίας.

Για τις φωτογραφίες, ευχαριστούμε θερμά τους: Γ. Σκούρτη και Λ. Καρρά. 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

2 Σχόλια

  • αδελφοτης ψαριωτων κορινθιας November 17, 2012 at 11:49 pm

    συγχαρητηρια για αυτη την ευγενικη προσπαθεια.η αδελφοτης ψαριωτων κορινθιας στηριζει την προσπαθεια σας αυτη και επιθυμει πιο στενη συνεργασια μαζι σας για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.στειλτε μας και τραπεζικο λογαριασμο να τον κοινοποιησουμε στα μελη μας για να συνδραμουμε ,στο μετρο του δυνατου ,την κινηση αυτη.συγχαρητηρια και παλι.-

    Reply

  • Ralph Koehring December 24, 2015 at 6:44 pm

    My family and I are visiting Psari for Christmas and New Years. What a gorgeous village and region only surpassed by the people we have met. Today, I took my children on the hike to the peak of Stavraetos from the village. Beautiful and enjoyable hike! Thank you for the markers and the guide.

    Reply

Αφήστε ένα σχόλιο