0

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού δέχθηκε Τιμητικό Βραβείο στα πλαίσια της Τελετής Απονομής των Tourism Awards 2015, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση του Προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» που αναπτύχθηκε σε καιρό κρίσης για να στηρίξει τις τοπικές κοινότητες. Μέσα σε 3 μόλις χρόνια κατάφερε να συσπειρώσει φορείς και κατοίκους σε μια πρωτοβουλία που επεκτείνει την τουριστική περίοδο, προβάλλοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας: το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ιδιαίτερη τοπική παραγωγή!

Με ολοκληρωμένα δίκτυα διαδρομών σε πολλές περιοχές της χώρας (Μαραθώνα, Πάτμο, Σίφνο, Ορεινή Κορινθία, Σίκινο), δίκτυα σε εξέλιξη στην Επίδαυρο, Αίγινα, Αρκαδία, Μικρές Κυκλάδες και Σαμοθράκη, συνεργασίες με σημαντικούς Ευρωπαϊκούς φορείς (European Ramblers Association, Centre Culturel Hellenique) και ολοένα αυξανόμενη ζήτηση, τα Μονοπάτια Πολιτισμού φέρνουν κοντά Δήμους, Πολιτιστικούς Φορείς, Σχολεία, Πεζοπορικούς Συλλόγους και πολλούς εθελοντές σε ένα κοινό στόχο: την αειφόρα τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στον τόπο!

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους βασικούς χορηγούς μας – Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη & Φωκίωνα Ποταμιάνο από την Νέα Υόρκη – τα ΜΜΕ και όλους όσοι αγκάλιασαν το πρόγραμμα!

Όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη δεκαεξαμελή κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς και επιφανείς προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Νίκος Σκουλάς, Γιάννης Μπουτάρης, Peter Economides, Γιάννης Τσεκλένης και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Τιμητικά βραβεία παρέλαβαν ακόμα οι: Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας για την συνεισφορά του στην Αρχιτεκτονική του Ελληνικού Τουρισμού,  η Aegean Airlines για τη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε με την πτώχευση ρωσικών tour operators, η ταξιδιωτική δημοσιογράφος Rachel Howard για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και οι Αναστασία Ψάλτη και Μάγια Τσόκλη για την ανάδειξη της Τήνου μέσα από το περιοδικό ΤΑΜΑ.

Τα Tourism Awards διοργανώνονται από την έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

DT_TourismAwards_MonopatiaPolitismou_13_03_2015

Αφήστε ένα σχόλιο