Ελληνική Εταιρεία

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού – σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό – αγωνίζεται από το 1972 για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής  μας κληρονομιάς.

Στα 40 χρόνια δράσης μας, δώσαμε πολλές μάχες, μεγάλες ή μικρές, όλες σημαντικές. Στους μεγάλους αγώνες που στέφθηκαν με επιτυχία συγκαταλέγονται η ίδρυση του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου, η διάσωση της Πλάκας – ένας αγώνας που συνεχίζεται, του τοπίου των Δελφών, του Νότιου Σαρωνικού, της Πύλου, της Πρέσπας, τμήματος του Μαραθώνα, του ελληνιστικού Πύργου της Κέας, παραδοσιακών οικισμών όπως της Ύδρας και πολλών Αιγαιοπελαγίτικων νησιών.

Παράλληλα, δεκάδες μνημεία διασώθηκαν από την κατεδάφιση, την ερήμωση, την εγκατάλειψη σε όλη τη χώρα ή εκτός συνόρων, όπως ο ιστορικός ναός των Ελλήνων ο Άγιος Γεώργιος Βενετίας και ο ναός του Αγ. Παντελεήμονος (Kizil Kilise) στην Καππαδοκία.

Και όλα αυτά χάρη στη συνδρομή και συνεργασία χορηγών, επιστημόνων, εθελοντών, μελών και φίλων μας. Το πιο πολύτιμο όλων, η συσπείρωση τόσων πολιτών, ειδικών και μη, σε όλη την χώρα στον κοινό μας αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.ellet.gr

Αφήστε ένα σχόλιο