0

Από τις 28 Μαΐου 2017 και για 60 ημέρες (ως τις 27 Ιουλίου 2017) θα είναι ανοιχτή η πρωτοβουλία Samothrace walk with me στην πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης crowdfunding kickstarter στο σύνδεσμο https://www.kickstarter.com/projects/1249357448/samothrace-walk-with-me

Η πρωτοβουλία που παρουσιάζει η Καρλότα Μαρανιόν, κάτοικος Σαμοθράκης, με τίτλο Samothrace walk with me στοχεύει στη συγκέντρωση 60.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ με τη συνεργασία του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου του Παρισιού, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και του Δήμου Σαμοθράκης.

Η διαδικασία υποστήριξης του έργου είναι απλή: αρκεί κάποιος να πατήσει το σύνδεσμο (link) https://www.kickstarter.com/projects/1249357448/samothrace-walk-with-me και να οδηγηθεί από την σελίδα. Τα ποσά που μπορεί να συνεισφέρει κάθε ενδιαφερόμενος ξεκινούν από 10 ευρώ.

Αφορμή για την υλοποίηση του έργου στάθηκε η συντήρηση του περίφημου αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης που βρίσκεται στο Λούβρο. Στόχος του προγράμματος είναι η επιλογή, ο καθαρισμός και η σηματοδότηση ιστορικών μονοπατιών του νησιού ώστε η υπέροχη Σαμοθράκη με τα ειδυλλιακά της τοπία, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τις θερμές πηγές και τους αρχαιολογικούς της χώρους να αναδειχθεί σε δημοφιλή περιπατητικό προορισμό! Για τον σκοπό αυτό και για να γνωρίσει ο κόσμος τη Σαμοθράκη και τους ανθρώπους της, δημιουργήθηκε η μικρού μήκους ταινία-ντοκιμαντέρ Σαμοθράκη, η οποία παρουσιάστηκε στην Αθήνα, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Σαμοθράκη.

Τα μονοπάτια της Σαμοθράκης είναι διαδρομές που διαμορφώθηκαν μέσα στους αιώνες και σκοπό είχαν να φέρνουν κοντά και να ενώνουν οικισμούς, χωριά και ανθρώπους. Με την πάροδο του χρόνου και την δημιουργία σύγχρονων οδικών δικτύων, πολλά μονοπάτια εγκαταλείφθηκαν, κομμάτια τους εξαφανίστηκαν κάτω από πυκνή βλάστηση και άλλα καταστράφηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.

Σήμερα ξεκινάμε να αποκαταστήσουμε τα μονοπάτια της Σαμοθράκης στο μοναδικό τοπίο του νησιού, να τα κάνουμε και πάλι λειτουργικά, για να δεχτούν επισκέπτες, περιπατητές και ορειβάτες από όλο τον κόσμο, λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού.

Ας τα γνωρίσουμε ένα-ένα!

· Διαδρομή 01 | Χώρα – Κορακιά – Ασκαμνές – Αγιανέμη – Κουφόπετρο
· Διαδρομή 02 | Μακρυλιές – Καταρράκτες Ξηροποτάμου
· Διαδρομή 03 | Μονοπάτι περιήγησης της Παλαιόπολης
· Διαδρομή 04Α | Θέρμα – Γριά Βάθρα – Χριστός
· Διαδρομή 04Β | Γρια Βάθρα – 7η – 8η Βάθρα και Διακλάδωση για 4η Βάθρα
· Διαδρομή 04Γ | Χριστός – Κουριάτ
· Διαδρομή 04Δ | Θέρμα – Κουριάτ (πηγές Πλατιάς)
· Διαδρομή 05Α | Παρκινγκ – Καταρράκτης Φονιά – Κλείδωση
· Διαδρομή 07 | Παναγία Κρημνιώτισσα – Αγ. Θέκλα
· Διαδρομή Ε6 | Θέρμα – Κορυφή Φεγγάρι

Ας ενώσουμε τις προσπάθειες μας για να γνωρίσει όλος ο κόσμος τον τόπο που γέννησε την Νίκη!

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία crowdfunding:
http: Samothrakiwalkwithme.com

Αφήστε ένα σχόλιο