1

The Homecoming Project: ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την ΕΛΛΕΤ και το Ελβετικό Ίδρυμα Flux Laboratory, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με ελληνική καταγωγή να ανακαλύψουν τις ρίζες των γονιών και των παππούδων τους.

Τα “Μονοπάτια Πολιτισμού” αποτελούν τη βάση για το πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν την Ελλάδα όχι ως τουρίστες, αλλά να βιώσουν τον ελληνικό τρόπο ζωής, τις παραδόσεις και τον ελληνικό πολιτισμό, με διαμονή σε ελληνικές οικογένειες και εθελοντική εργασία σε πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί ειδικά για κάθε περιοχή.

Οι συμμετέχοντες είναι νέοι ηλικίας 18-25 ετών, που επιθυμούν να έρθουν και να μείνουν στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα 2 μηνών.

– Αρχικά, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν την Αθήνα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν δύο ημέρες στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, να εξερευνήσουν τα μνημεία και τους χώρους της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αθήνας αλλά και να ετοιμαστούν για τον επόμενο προορισμό τους.

– Στο πρώτο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2017, οι συμμετέχοντες θα μείνουν για το μήνα Ιούνιο στην Σίκινο και για το μήνα Ιούλιο στην Αρκαδία.

– Στο δεύτερο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2017, οι συμμετέχοντες θα μείνουν για το μήνα Οκτώβριο στην Αίγινα και για το μήνα Νοέμβριο στην Ξάνθη.

Η Σίκινος, η Αρκαδία, η Αίγινα και η Ξάνθη είναι ιδιαίτεροι τόποι μοναδικής ομορφιάς, όπου η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού υλοποιεί επιτυχημένα προγράμματα εδώ και πολλά χρόνια.

Η εθελοντική εργασία των συμμετεχόντων θα επικεντρωθεί ενδεικτικά:
– στη συντήρηση των Μονοπατιών Πολιτισμού,
– σε αγροτικές / κτηνοτροφικές εργασίες σε τους ντόπιους παραγωγούς
– σε υποστήριξη των παραγωγών των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων,
– σε συμμετοχή την διοργάνωση τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, κ.α.

Κι ακόμα, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα νέων ελληνικών και πολιτισμού -ελληνικών χορών και μουσικής, χειροτεχνίας, τοπικής ιστορίας, λογοτεχνίας, γνωριμία με τα μνημεία της κάθε περιοχής, δραστηριότητες στη φύση κ.λπ.- από ντόπιους δασκάλους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δείτε την αίτηση συμμετοχής

invitation_applicationform_homecoming_project

1 Σχόλιο

  • ΒΑΣΙΛΗΣ May 25, 2017 at 6:47 pm

    Εξαιρετική ιδέα,εύχομαι ότι καλύτερο στην υλοποίηση της!

    Reply

Αφήστε ένα σχόλιο