1

Στην Αρκαδία, φορείς και εθελοντές, συνεργάζονται για την ανάπτυξη του τόπου και προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει το πανέμορφο ορεινό τοπίο με την παρθένα φύση και την μοναδική ιστορία, στο 1ο μονοπάτι με ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην Ελλάδα!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Γορτυνίας και οι εθελοντές του μονοπατιού του Μαινάλου / “Menalon Trail”, σας καλούν να συμμετάσχετε στο τριήμερο πεζοπορικών και εορταστικών εκδηλώσεων 30, 31/5 και 1/6/2015 με την ευκαιρία των εγκαινίων του πρώτου Διεθνώς Πιστοποιημένου μονοπατιού στην Ελλάδα και του δέκατου στην Ευρώπη.

Τα εγκαίνια του “Menalon Trail” θα πραγματοποιηθούν από την Δανή Πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων κα Lis Nielsen (European Ramblers’ Association, η οποία εκπροσωπεί 55 Ομοσπονδίες από 30 Ευρωπαϊκές Χώρες με 2.700.000 ενεργά μέλη), και από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Π. Τατούλη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Α.Γ.Λεβέντη κ. Αναστάσιος Χ. Λεβέντης και η Ιδρύτρια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και Δημιουργός του Προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» κα Λυδία Καρρά.

Για πρώτη φορά εκατοντάδες εθελοντές από 9 χωριά της Αρκαδίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και εργάστηκαν εντατικά, σε βάθος χρόνου,  για την προώθηση του τόπου τους, με την δημιουργία του πιστοποιημένου μονοπατιού “Menalon Trail” που αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. και ενώνει 9 πανέμορφους, παραδοσιακούς οικισμούς – Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια – δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ανακαλύψει μια μοναδική περιοχή με παρθένα φύση και πλούσια ιστορία.

Το Menalon Trail υλοποιήθηκε:

– στα πλαίσια του προγράμματος ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΕΛΛΕΤ με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη
– με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Χρ. Β. Ρούνιου
– και τη συμμετοχή τοπικών επιχειρηματιών, φορέων και συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις των εγκαινίων τελούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Σας περιμένουμε όλους!

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

MENALONTRAIL_Egkainia_ProgrammeofEvents

MENALONTRAIL ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο